Trafik Kazaları için Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Trafik Kazaları için Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Trafik Kazaları için Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Araç sayısının hızla artması ve bunun aksine trafiğe verilen önemin ve gösterilen özenin azalmasına bağlı olarak sık sık trafik kazaları yaşanmaktadır. Bu kazalar sonrasında ölümlü ve yaralanmalı kazalar söz konusu olabilirken aynı zamanda maddi hasarlı kazalardan da söz etmek mümkün olmaktadır. Hukuki alanda da karşılığı bulunan bu kazaların taraflar arasında anlaşmalı bir şekilde sonuçlanabilmesi için de davalar açılabilmektedir. Kaza sonrası oluşan maddi ve manevi her türlü kayıp ve hasar için Trafik Kazalarında Tazminat davası açılarak tarafların adaletli bir şekilde bu sorundan kurtulmaları mümkün oluyor.

Davalar sonucunda hukuki olarak elde edeceğiniz miktarların belirlenmesinde kaza sonrası vefat edenlerle ilgili olarak onların yaşları, ne kadar süre çalıştıkları etkili olmaktadır. Kaza sonrası yaralı olarak kazadan çıkanlar için de hastane giderleri bu tazminat davasının konusu olabilmektedir. Bu sayede yaralı kişiye yapılmış olan tüm tedavi amaçlı giderler tazminatın miktarının belirlenmesinde etkili olabilmektedir. Kaza sonrası Trafik Kazalarında Tazminat almak için dava açmak istenirse öncelikle bu dava aracı kullanan kişi veya aracın ait olduğu kurum tarafından açılabilmektedir. Eğer aracı ruhsat sahibinden farklı biri kullanıyorsa dava aracı kullanan kişiye de ruhsat sahibine de açılabilmektedir.

Trafik kazaları sonrasında taraflar arasında Trafik Kazalarında Tazminat davası açılması söz konusu olursa bu davalarla ilgili zamanaşımı süresi 8 yıl olarak belirlenmiştir. Sadece vefatın bulunmadığı ve yaralı olarak kazadan kurtulan kişilerin söz konusu olduğu kazalarda belirlenen bu süre eğer kazadan ölü olarak çıkmış kişiler bulunuyorsa 15 yıla kadar uzayabilmektedir. Dava açarken yazılacak olan dilekçede davalı ve davacı taraflara ait kimlik bilgileri ile adres bilgisi yer almalı ve gerekli mahkemelere dilekçenin gönderilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca dava konusu olan kaza araçların plakalarının da dahil olduğu çok kısa bir şekilde anlatılmalı ve dava aşamasına kadar geçilen süreç kısa bir şekilde özetlenmelidir. Dilekçenin sonunda talep edilenler sonuç ve istem kısmın belirtilerek dilekçe tamamlanmış olur. Avukatlık mesleğini sürdüren avukatlar arasında trafik kazaları ile ilgilenen avukatlar yardımı ile davalar kısa süre içinde sonuçlanabilmektedir.

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN