Boşanma Avukatı Ne İşe Yarar?

Boşanma Avukatı Ne İşe Yarar?

Boşanma Avukatı Ne İşe Yarar

Boşanma süreci, evliliklerin bitmeden evvel son durağı olarak karşımıza çıkarken; çiftlerin boşanma niyetinin ne kadar sahi olduğunu ortaya koyar. Bazı durumlarda boşanma tasavvurunda bulunan çiftler, işin ciddi noktasını gördüğünde pişmanlık duygusuyla hareket ettiğini duyarız; ama bu durumun tam tersinin de olduğunu, yani %100 bilinç ile boşanmak isteyen kişilerin varlığını da biliyoruz. Olumlu ve olumsuz sonuçlarıyla boşanma sürecini dikkatli bir biçimde inceleyebilmek için boşanma avukatı hakkında malumat sahibi olmak gerekir. Bu bahiste edinilecek bilgi, boşanma işlemini kolaylaştıran; onu daha basit düzeye indiren pratiklik ile dolu olur. Hal böyle olunca da boşanma süreci her iki taraf adına olduğundan daha kolay, daha uygun bir yapıya bürünür.

Nasıl Başlarım?

Boşanma sürecinde atılacak olan ilk adım, gerekli işlemlerin başlayabilmesi için yazılı dilekçenin sunulması şeklinde ifade edilir. Topluk gerçeklerini önümüze getirirsek her kişinin dilekçe yazacak durumda olmadığını görür; buna göre yapılması gerekenleri biliriz. Bu noktada arzuhalciler eşliğinde dilekçe yazdırabilir; hatta en iyisini yaparak bir boşanma avukatı ile iletişimde kalabilirsiniz. Boşanma avukatının belirleyeceği cümleler ile yazılacak olan dilekçe, tasavvur ettiğiniz sonuca ulaşabilmek için size lazım olan itici gücü sağlar; elbette kayda geçen cümlelerin ana fikri, sizden gelen istekler ışığında meydana gelir. Tabi bir takım yönlendirme ile direktifler, konu uzmanı avukat tarafından dile getirilmelidir ki ancak bu şekilde arzulanan kalitedeki hayat standartlarına kavuşulur.

Nasıl Bitiririm?

Boşanma sürecinin başlamasından sonra karşımıza üç farklı dava çeşidi çıkabilir:

  1. Anlaşmalı
  2. Çekişmeli
  3. İtirazlı

Her dava çeşidinin kendisine göre ayrı strateji mekanizması bulunur. Bu yüzden konu hakkında uzman olan boşanma avukatı ile beraber ilerlemek, oldukça akılcı bir hareket olup kişiye yarar getirir. Boşanma avukatının belirlediği strateji ile gelişen dava, tarafların dinlenmesi; ardından ortak karar verilmesi ile sonuca bağlanır. Sonuç, anlaşmalı davalarda çok kısa süre içerisinde ortaya çıkarken; diğer iki dava türü için daha uzun olabilir. Uzunluğunun genel bir tarifi olmaz; ama davanın çetrefilli yapısına göre orta veya üst vadede değişir.

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN